Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Lidé, kterým je dnes 60 + a pracovali v jiných než dělnických profesích museli, až na výjimky, ve svém zaměstnání pracovat s počítačem přibližně už od poloviny 90 let. To znamená, že od svých + - 40 let věku do současnosti, ať už jsou to 60+ důchodci nebo 60 + pracující mohou mít za sebou více než 30 let kontaktu s počítačem !!!! Takže tito moji vrstevníci by on line akce zvládnout měli. Ostatním se nedivím, že mohou mít problém, ale znám mnohé v tomto věku, kteří jsou aktivní na sociálních sítích a zvládají bez problémů vyplnit online formulář, objednat si online zboží, dovolenou, atd. Prostě se to naučili sami doma, od svých přátel, dětí, vnuků nebo v kurzu. 60 + prostě dnes není žádné stáří, a pokud někdo pro lidi tohoto věku používá výraz stařenka nebo dědoušek, tak to vypovídá něco o něm, nikoliv o nich.

2 0
možnosti
VV

No, sestre bude za 9 dni 86, coz je jiste take 60+, byla ucitelkou v materske skole, a kdyz se stala babickouprihlasila se do kursu pro seniory aby ji vnuci nemeli za blbou.

Rekl bych ze ji to docela jde, pres E-mail jsme v kontaktu, dokaze si objednat na rohliku a dokonce se snad dokazala i secist.

Ovsem moje ze vsech nejdrazsi nedokaze ani pc zapnout.

2 0
možnosti
Foto

Stáňo, moc hezký, oživila jste mi obzory;-DR^

1 0
možnosti
Foto

Díky, Jitko! ;-)R^

Taky máte podobné zkušenosti??? ;-D

1 0
možnosti
VV

Ja uz jsem hodne po sedesatce, ale povazuju se za v internetu fit. Ale proc jsem se ozval. Aby mi byla vyplacena almuzna za 20 odpracovanych let v CSR a CSSR musim vzdy znovu a znovu vyplnit dvojjazycny internetovy formular, ten vytisknout a nechat si zde od uradu potvrdit ze ziji.

Uz jen najit ho na te spravne strance zabere nejaky cas. A kdyz ho konecne najdu, zjistim, ze do nej neda nic napsat. Tak hledat jiny, Nalezeno, vyplneno, ale beda, pro zmenu se neda vytisknout. Napotreti se to povede, ulozim si ho teda do favoritu.

Jenomze kdyz si chci priste usetrit hledani, dostanu hlasku stranka nenalezena, nebo neco podobneho.

Ze by pro CSSZ programovali uz starici?

A vubec musi toto papirovani v 21. stoleti byt?

Porad se mluvi o digitalizaci, ale do Prahy na Smichov se jeste nedocourala.

2 0
možnosti
FF

Jo, musí být. Zrovna nedávno mi náměstkyně povídá: "A Františku, musíme tu kartotéku fakt mít?" A já na to: "A vzpomínáte paní náměstkyně, jak nám tuhle klekly počítače, a jak jsme jen díky té kartotéce ve které je mnoho důležitých údajů mohli dál fungovat?"

Uznala to a za dobře vedenou kartotéku byly nakonec i prémie;-D

2 0
možnosti
JL

V 60 na vejminku, když do důchodu se chodí v 63? To sotva.

1 0
možnosti
Foto

Bejvávalo... ...před časem žena se dvěmi dětmi šla do důchodu v 54 letech a muž šel v 60. Takže by mohli sedět na vejminku, ne? ;-)R^

Teď si to mohou aspoň představovat. ;-D

0 0
možnosti
PK

Tak to je pani Olinka pašák, zrovna se prohrabuji infotoky jak se zúčastnit turistického pochodu a vše je pouze online žádná dovysvětlení a kontroly, přihláška tj. no problém, ale obávám se mapky, nemám barevnou tiskárnu a tak jednotlivé trasy budu zkoumat velmi bedlivě a až terén otestuje mou přípravu....;-DR^

1 0
možnosti
Foto

To je pašák! Taky ji to stálo nervů! Ale dala to! ;-D

Budu držet pěsti (kolik pěstí, tolik štěstí), abyste trasu dobře nastudoval a v terénu nebloudil. ;-)

Občas jsem taky mimo barevnou tiskárnu a tak si např. trasy obtáhnu na papíře fixem ještě doma podle trasy na obrazovce. ;-D

Dejte vědět, jak jste dopadl a jestli jste došel do cíle! ;-)R^

0 0
možnosti
Foto

Stařenka po šedesátce, to je hloupý vtip?

2 0
možnosti
Foto

To byste se divil, jak často se objevuje třeba v tisku, že např. stařenku srazilo auto na přechodu. Když čtu dál, tak se dozvím, že té stařence bylo třeba jen 56 let!!! ;-D

Asi záleží na tom, z jakého věku se na stáří díváte. A naopak, kolik vám momentálně je, když to čtete! ;-D;-DR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 195
  • Celková karma 38,75
  • Průměrná čtenost 4980x
Svět mne baví. Cvrkot kolem je úžasný.

Pozoruji (nejen) naši malou zemi z ještě menší zemičky.

 

Foto (c) Štěpánka Boudová