Stanislava Boudová

Chlapi jsou jen obal na kluky!

22. 09. 2010 16:55:00
Každý chlap byl jednou klukem. A teprve výchova ty kluky pokryla dospělými vrstvami. Jenže ten kluk občas vyráží ven! Ženský, pomozme ty kluky zase najít! Je to jen a jen pro naše dobro!!!

Sledovat chlapy je legrace. Hlavně, když se důstojný gentleman v obleku změní v mžiku v kluka! Většinou je to ale jen na chvíli. Kluk zmizí a pán důležitě kráčí dál... Nevěříte?!? Stačí se jen rozhlédnout kolem!!!

Je ráno, pracovní den začíná. Před nádražím se dělá nová dlažba. Roztodivné stroje přesunují sem a tam písek, dlaždice, přivážejí beton a dělníci jako Igráčci pilně pracují. Celý prostor je ohražený průhledným plotem...

Za ním stojí nejen maminky s dětmi, které s úžasem sledují děj, ale také chlapi, co se jen na chvíli zastavili cestou do práce. V očích jsou jim vidět kluci...

Málem do mne naráží plešatý pán. Mohl by být mým tatínkem. Jde podél plotu a fascinovaně sleduje bagřík, který usypává písek – trochu sem a trochu tam... Pán se omluvně usmívá, ale oči mu září! Zrovna je klukem!!!

Mladá dívka tahá za ruku svého přítele, který na druhé straně zaujatě sleduje, jak dělníci skládají dlažbu do barevného obrazce... Je netrpělivá... Mám chuť jí říct: „Nech ho, bude se mu to hodit, až bude skládat na plech vánoční cukroví... Taky využije každou skulinku...“

Na semaforu je červená. Auta v pěti pruzích čekají – připravena na ostrý start. Zelená! A hned jsou z chlapů závodníci Formule 1. Kdo se rozjede nejrychleji??? Černý mercedes! Vítězoslavně se rozhlíží a radostně gestikuluje. Kluk je venku! V práci už z něj ale zase bude pan ředitel!

Po přechodu jede závozník s rudlíkem, dál už auta nesmí... Na rudlíku složené basy limonád... Kličkuje mezi chodci jak při slalomu na závodní dráze a jako kuželky mu slouží fleky od žvýkaček... Jde mu to! Kluk se nezapře! Ve skutečnosti trénuje na budoucnost. Určitě pak nevysype z kočárku dítě do sněhu!

Jste na návštěvě u kámošky a ten váš si staví věž z kostek cukru, protože ho ty vaše kecy nebaví??? Netočte oči v sloup, ale s úsměvem mu přistrčte celou krabici! To jen trénuje na věže z lega, až budou děti větší... A vy v klidu pokračujte v drbání...

Vrcholem kluka pro mne ale byl kosmonaut na ulici. Pršelo. Dost. Jedu autobusem a najednou se na rohu ulice objeví zvláštní bytost... Muž v perfektně padnoucím obleku, ale s motocyklovou helmou na hlavě! Oči všech cestujících ho s úžasem sledují. Bílá helma svítí do dálky a v tom šedivém ránu je jako sluníčko! Motorka nikde... ...lidi na ulici nikde... jen on, “robůtek“, hrdě krácí někam s helmou místo deštníku!

Asi měl nový účes... ...nebo čerstvě namazanou pleš...

Ženský, povolme chlapům pomyslné šněrovačky, které svírají ty velké kluky a dělají z nich důležité pány tvorstva! Vrátí se nám to!

A vy, chlapi, vzpomeňte si na ty kluky ve vás, jsou tam a čekají na příležitost. Ženským se to bude líbit!!!

Autor: Stanislava Boudová | karma: 48.06 | přečteno: 14526 ×
Poslední články autora